Windturbinebouwers Storm en Elicio hebben aangekondigd dat het inplantingsplan voor de bouw van zestien windturbines langs de E40 klaar is. Uit dat plan blijkt onder meer dat de installatie in Oorbeek geschrapt is.

Het definitief inplantingsplan van Storm en Elicio voor ‘Windpark E40’ is klaar. Het plan omvat de bouw van 16 windturbines in Bierbeek, Boutersem, Tienen en Hoegaarden. Opvallend is dat het gaat om 16 installaties terwijl de oorspronkelijke plannen spraken van negentien turbines. De turbines in Oorbeek zijn geschrapt.

Tiphoogte

In de Tiense deelgemeente reageren ze erg tevreden. Daar vonden ze dat de turbines veel te dicht bij de huizen gepland werden en dat ze te hoog waren. Intussen werd aan die hoogte wel gesleuteld. De tiphoogte zal zo minimaal 122 meter en maximaal 150 meter bedragen. “De definitieve tiphoogte wordt bepaald tijdens de vergunningsprocedure, die in het najaar zal opgestart worden”, klinkt het bij Elicio en Storm. “Bij die gelegenheid zullen er infomarkten georganiseerd worden waarop het definitieve inplantingsplan wordt voorgesteld.”

Bouw start in 2020

Storm en Elicio gaan er voorlopig van uit dat de bouw zal starten in 2020.