Cartesio opent twee nieuwe vestigingen, waaronder een in Leuven. Het ingenieursbureau is opgericht in 2015 en heeft de hoofdzetel in Hasselt. Het biedt events voor ingenieurs en technische profielen.

Het bedrijf verdriedubbelde zijn omzet in 2017. Het tweede boekjaar werd afgesloten met een winst van 70.000 euro. In februari maakte Cartesio bekend op zoek te zijn naar twee nieuwe accountmanagers. Zij worden verantwoordelijk voor de uitbouw van de nieuwe kantoren in Leuven en Geel.

Een goede maand later zijn de functies ingevuld. De uitbreiding kan starten met Rik Smets (links) in de regio Geel en Michael Maes (rechts) in Leuven. Op dit moment telt Cartesio dertien medewerkers. Tegen eind 2018 moeten dat er 22 zijn. “In 2020 verwachten we veertig medewerkers in dienst te hebben”, zegt operationeel manager Ine Truijen.

Het concept van Cartesio omhelst jobs en events voor ingenieurs. “In Limburg kent dat succes en dat willen we nu graag doortrekken naar Leuven. Er wacht ons een serieuze uitdaging maar we geloven heel sterk in het bouwen van een community van engineers.”

Die community lijkt een beetje op een studentenclubje dat zich vooral wil uitleven tijdens evenementen zoals 3D-printing en karting. Binnenkort mogen de ingenieurs zich ook wagen aan comedy, duiken en rijden met een Tesla. In het eerste Cartesio café kunnen ingenieurs en technische profielen hun passie voor techniek delen met …een biertje erbij.