Industrieterrein in Londerzeel moeilijk bereikbaar

Het industrieterrein van Londerzeel wordt de eerste drie weken van september moeilijk bereikbaar. Of toch moeilijker dan gewoonlijk: de afrit Industriezone Londerzeel op de A12 wordt dan afgesloten in de richting van Antwerpen. Ondernemers uit Vlaams-Brabant die op de Brusselse ring de aansluiting met de A12 nemen, moeten een afrit verder noordwaarts rijden en dan een u turn maken.A12_LONDERZEEL

De afrit Londerzeel Industriezone op de A12 wordt afgesloten op maandag 31 augustus. Tot en met vrijdag 18 september blijft die dicht in de richting van Antwerpen. De omleiding is gepland via het op- en afrittencomplex van Willebroek-zuid. Dat is afrit 6, ter hoogte van de aansluiting met de N149 richting Breendonk.

Vanuit Vlaams-Brabant moeten automobilisten dus de volgende afrit nemen en de A12 opnieuw oprijden richting Brussel. Voorbij het kruispunt van brouwerij  Moortgat, waar Duvel de passant toelacht, nemen ze de parallelweg langs de A12. Via de Meerstraat en de Oudemansstraat (brug over de A12) kunnen ze het industrieterrein van Londerzeel bereiken.

De afrit wordt afgesloten voor de vernieuwing van de spoorwegbrug ter hoogte van het industrieterrein. Die werken zijn al sinds vorig jaar bezig. Volgens het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) worden ze in oktober van dit jaar afgerond.

Voor het bestemmingsverkeer omgeleid via Willebroek-zuid geldt een snelheidsbeperking van 70 kilometer per uur. Het AWV roept op om die limiet ter hoogte van de wegenwerken te respecteren.