incangelsIncorporated Angels uit Boortmeerbeek nodigt mensen met een goed ondernemingsidee uit dat idee te posten op een on-line platform.Het bedrijf analyseert het idee op zijn haalbaarheid en werkt verder met de beste ideeën. Dat gebeurt met de hulp van een uitgebreid netwerk van experten. Die zetten hun kennis en tijd in om het idee verder te ontwikkelen tot een echt bedrijf.

Het vertrekpunt dat wordt gepost op het platform kan zowel een embryonaal idee zijn als een half of quasi volledig uitgewerkt businessplan. De experts van Incorporated Angels zetten hun diverse expertises in, van productontwikkeling en -design tot het opzetten van verkoopskanalen en het uitwerken van de marketing met o.a. web design, ontwerp van verpakkingen en logo’s.

Het concept van co-creëren maakt het mogelijk de loon- en researchkosten aanzienlijk te verminderen. In ruil voor de kennis en tijd die ze aan een idee besteden, krijgen de experten aandelen in het nieuwe bedrijf. Ook de bedenker krijgt een deel van de koek.

Verder zet Incorporated Angels ook de stap richting crowdfunding. Iedereen krijgt op die manier de kans om in zijn bedrijfsmodel te investeren, of het nu met ideeën, expertise of financiële middelen is. Om dit jaar de eerste projecten te kunnen realiseren, is Incorporated Angels op zoek naar 25.000 euro onder de vorm van een lening, in twee jaar terugbetaalbaar. Investeren kan al vanaf 100 euro. Meer info vindt u hier. (Leen De Moor)