screen322x572EASI, een Belgisch IT-bedrijf met vestigingen in Leuven en Nijvel dat voornamelijk applicaties ontwikkelt voor B2B, pakt nu uit met een app voor het grote publiek: InboxZero. “Onze app is een nieuwe innoverende mailbox die het e-mailverkeer revolutionair zou kunnen veranderen”, zegt Cédric Huysentruyt, Junior Marketing Officer   van EASI. “We willen er, als kleine Belgische speler, de concurrentie met Gmail mee aangaan.”

“Onze app is behoorlijk revolutionair”, zegt Huysentruyt. “Enerzijds zorgt de app ervoor dat je inbox steeds leeg blijft: een e-mail die je hebt bekeken wordt gesorteerd in een conversatie met alle e-mails van dezelfde afzender. Indien je de e-mail later nog nodig hebt, voeg je er gewoon een reminder aan toe. De mail komt dan terug in je inbox op het moment dat je gekozen hebt. Anderzijds worden de e-mails dus in conversaties geplaatst. Dit zijn conversaties met zogeheten bubbles zoals tegenwoordig ook het SMS-verkeer verloopt. Dat is veel handiger als je op zoek bent naar een e-mail van iemand. Verder worden de conversaties opgedeeld in conversaties met bedrijven en conversaties met personen.”

“Dit zijn dan nog maar enkele van de features van onze app”, zegt Huysentruyt, “maar ik ben er van overtuigd dat we zeker een baanbrekend product van Belgische makelij op de markt brengen. We werken ook constant op verbeteringen en uitbreidingen van de app. Eens we onze doelstellingen in België hebben bereikt, staan we klaar om de app ook internationaal te lanceren.” Hysentruyt is ook best fier op EASI: “Onlangs werden we door Vlerick verkozen tot Best Workplace 2014. Op Europees niveau, staan we in de top 20 van de beste werkgevers.”

De app is beschikbaar in de App Store  en is compatibel met Gmailadressen.