HOEGAARDENInBev Belgium investeert 5,7 miljoen euro in de brouwerij van Hoegaarden. De brouwerij zal daardoor binnenkort beschikken over meer productievolume en over extra fermentatiecapaciteit.

Door de modernisering van de brouwzaal wordt de brouwcapaciteit met dertig procent verhoogd. “Deze investering komt er dankzij de toenemende populariteit van Hoegaarden in het buitenland, vooral door een groeiende vraag in Azië. Hoegaarden is immers niet alleen in België een geliefd bier. Het is uitgegroeid tot een wereldwijd bekend authentiek Belgisch witbier dat verdeeld wordt in meer dan zeventig  landen. Bovendien is het een van de snelst groeiende focusmerken van AB InBev. Vandaag is reeds tachtig procent van de productie in de brouwerij van Hoegaarden bestemd voor de uitvoer”, zegt zegt  Eric Lauwers, Business Unit President Benelux

“We zijn verheugd om deze nieuwe investering voor de brouwerij in Hoegaarden te kunnen aankondigen. Zowel het originele Hoegaarden witbier met zijn natuurlijk troebele, bleke kleur als de Hoegaarden Rosée worden enorm gesmaakt in België, Nederland en Frankrijk. Dankzij de groeiende vraag van Hoegaarden in het buitenland, wordt de brouwcapaciteit met een derde vergroot.”

“De brouwtechnologische investeringen hebben impact op de brouwzaal en de gistingskelder. Ze omvatten vier nieuwe fermentatietanks, twee nieuwe gistpropagatietanks, een grotere wort centrifuge en nieuwe pasteurisatieapparatuur. De koelcapaciteit wordt ook geoptimaliseerd. De warme kamers -die dienen voor de hergisting op fles of vaten – worden uitgebreid. Ook het laboratorium van de site zal worden uitgebreid.”

De start van werken is voorzien voor de week van 26 oktober. De werken zullen volledig afgerond zijn in het najaar van 2016. Het meest omvangrijke werk is de plaatsing van de vier nieuwe fermentatietanks, dat zal begin 2016 gebeuren. Tijdens de bouwwerken blijft de brouwerij operationeel.