Imec gelauwerd voor inspanningen voor Levensloop

imeccleanroom-300x111De American Cancer Society heeft aan Imec de global spirit of relay award toegekend. Een vrijwilligersteam van het onderzoekscentrum uit Leuven leverde wereldwijd de meeste inspanningen voor Levensloop, een fondsenwervend initiatief voor de strijd tegen kanker.

Levensloop is een evenement waarbij leden van een team elkaar 24 uur lang al lopend aflossen en zich hiervoor laten sponsoren. Levensloop is geen competitie, maar een bijeenkomst als uiting van solidariteit met kankerpatiënten.

Levensloop wordt momenteel al in meer dan twintig landen georganiseerd. Het aantal deelnemers loopt in de miljoenen. Het vrijwilligersteam van Imec tegen kanker zamelde de voorbije twee jaar meer dan 45.000 euro in voor de Leuvense afdeling van Levensloop. Dat gebeurde via allerlei initiatieven zoals een natuurloop, een talentenveiling en een groep rond start to run. De prijs werd uitgereikt door Sarah Geeroms van de Stichting tegen Kanker.

Hubert De Neve van de afdeling human resources van Imec stelde bij de uitreiking dat vechten tegen kanker in de genen zit van het onderzoekscentrum. “Onze technologie biedt ongekende mogelijkheden om in de toekomst kanker niet alleen sneller te kunnen vaststellen, maar ook om individueel aangepaste medicatieprogramma’s te ontwikkelen. De steun aan Levensloop creëert binnen Imec een opvallend sterke dynamiek want onze medewerkers zijn sociaal bewogen.”