Ikea Zaventem en Anderlecht blijven dicht

ikea2De nasleep van de aanslagen van dinsdag zal ook de komende dagen nog te voelen zijn in het economische leven in de provincie.

Zo besloot Ikea België om de woonwarenhuizen in Zaventem en Anderlecht ook vandaag, woensdag 23 maart, nog gesloten te houden. “De emotionele impact in deze twee winkels was uitzonderlijk en we willen onze medewerkers van de betrokken winkels de kans geven om de gebeurtenissen te verwerken en eventueel praktische zaken te behandelen”, zegt het bedrijf.  Donderdag gaan beide winkels normaal gesproken weer open voor onze klanten.

“Als gevolg van de verschrikkelijke gebeurtenissen in Brussel en op de luchthaven van Zaventem, hebben EY, BNP Paribas Fortis, De Tijd en L’Echo besloten om de prijsuitreiking van de Overheidsorganisatie van het Jaar op 24 maart te verplaatsen naar een latere datum”, zegt Christophe Ballegeer van EY Belgium. “Uit respect voor de slachtoffers, vinden wij het niet gepast om onder deze omstandigheden een feestelijk evenement te organiseren.”

Het provinciaal coördinatiecomité vergaderde vanochtend al in het crisiscentrum van de luchthaven in Zaventem. Vandaag wordt met de luchtvaartmaatschappijen bekeken  hoe de zowat 1.500-tal gestrande passagiers  van 89 verschillende nationaliteiten zo snel mogelijk naar of dichtbij hun bestemming kunnen gebracht worden.

De luchthaven blijft ook vandaag dicht, de kans is groot dat dit tot het paasweekend zo blijft.