De Huldenbergse artisanale ijsproducent nICE! vindt een omvangrijke afzetmarkt voor zijn artisanaal roomijs en sorbet. Zaakvoerder Kristof De Bois wil blijven groeien, maar tegelijk zelf kort op de bal blijven spelen.  

Kristof De Bois stampte in juni 2015 niCE! uit de grond. Zijn pop-up winkel in Huldenberg was het begin van een succesvol concept. In 2016 volgde een nieuw atelier, een tweede ijssalon in Overijse en dit jaar kon je nICE! terugvinden in een pop-up ijssalon in Mechelen. “Dagelijks liggen minimaal 20 smaken ijs in de vitrine”, aldus De Bois. “Ook koffie en thee vormen een belangrijk element in het aanbod van nICE!. Hiervoor werd een samenwerking afgesloten met  “De Koffieliefhebber”, een ambachtelijke koffiebrander uit Veltem (Herent).”  Naast zijn eigen zaak levert Kristof ook ijs aan verschillende horecazaken en supermarkten in de regio.

Bokkenpootjes

Het succes van nICE! zit volgens Kristof in de combinatie van originaliteit en kwaliteit. “Met ons artisanaal roomijs willen we ons onderscheiden door nieuwe smaken aan de consument te introduceren. Zo verkochten we al ijs en sorbet met de smaak van frangipane, bokkenpootjes en zelfs lavendel. Maar altijd met respect voor de kwaliteit van het roomijs en de sorbet. Daarom volgde ik ook een opleiding in het Italiaanse Bologna, bekend om zijn ijs. Ik heb dan ook al te horen gekregen dat op de Belgische markt mijn ijs het dichts aansluit bij zijn Italiaanse tegenhanger, wat voor mij een groot compliment is.”

Uitbreiding

Als het van zaakvoerder afhangt is het einde van de uitbreiding zeker nog niet in zicht. “We willen blijven groeien maar dat moet wel aan een gezond tempo. De groei van het bedrijf mag nooit ten koste gaan van de kwaliteit van het ijs”, aldus nog De Bois.