Een ogenschijnlijke Vlaams-Brabantse burenruzie om de titel van witloofgemeente blijkt een pr-stunt van de gemeente Haacht. Kampenhout blijft de nummer één van het witloof. Zoals Keerbergen de gemeente van de asperges is en Boortmeerbeek die van het bier. Haacht eist de titel op van gemeente van het witte goud, omdat het als enige de culinaire troeven verenigt.

De witloofveiling in Kampenhout wordt straks afgebroken. Dat was al een tijdje bekend. Maar de titel van witloofgemeente van het land wil Kampenhout onder geen beding afstaan. De buren uit Haacht hadden er hun oog op laten vallen maar nemen genoegen met de titel gemeente van het witte goud. Ze zijn immers niet alleen bekend voor witloof maar ook voor asperges.

Met die asperges komt Haacht dan weer in het vaarwater van de buren uit Keerbergen. Tegelijkertijd reikt het de hand uit naar nog een vierde gemeente. In Boortmeerbeek is Brouwerij Haacht gevestigd, waar bier met diverse smaken wordt geproduceerd.

Dit alles moet tot een grensoverschrijdende samenwerking leiden. Haacht lanceert op woensdag 19 april een nieuw horecaplan dat die samenwerking moet bezegelen. Dat plan werd voorgelegd aan de lokale horecamensen en ondernemers.