ICTROOMICTroom, de expert in het leveren van op maat gemaakte data center oplossingen uit Diegem, kondigde de uitbreiding aan van zijn Integrated Modular Data Centre (IMD) product portfolio. Tevens werden nieuwe technische ondersteunende data centre diensten gelanceerd.
ICTroom’s modulaire IMD is een ontwerp platform voor maatwerk data centre oplossingen. De oorspronkelijke IMD werd ontworpen om een kritische belasting in stappen van 750 kW te leveren, met modules die bestaan uit 160 serverracks of 320m2 IT ruimte. Via de uitbreiding van het portfolio biedt ICTroom nu meer granulaire stappen in het opschalen van capaciteit en een nieuwe productlijn voor micro-sites onder de 100kW.
In aanvulling op de uitbreiding van haar product portfolio, kondigt ICTroom ook een reeks nieuwe technische ondersteuningsdiensten aan voor data centre en computerruimte beheerders.

“Een toenemend aantal data centre dienstverleners, van colocatie tot cloud, stapt over op een modulaire data centre aanpak vanwege de mogelijkheden om onzekerheid te verminderen gelet op kosten, capaciteit en design-to -build tijdschema’s”, zegt Frank Brand, Managing Director bij ICTroom. “Door het uitbreiden van ons IMD product portfolio, stellen we nog meer organisaties in staat om te profiteren van een modulaire oplossing, die in een maatwerk data centre of computerruimte resulteert die precies voldoet aan bestaande en verwachte business-eisen.”