LCL, de specialist in het beheer van datacenters, heeft Wilfried Landsheer (60) aangesteld als sales manager. Landsheer heeft de leiding over het business development team. Met zijn jarenlange ervaring op het vlak van sales en management moet de ICT-rot het sales team naar een hoger niveau tillen.

Als sales manager maakt Wilfried Landsheer deel uit van het directieteam van LCL, is hij verantwoordelijk voor de organisatie van de sales-activiteiten en heeft hij de leiding over het business development team. “LCL is een bedrijf in voortdurende groei”, zegt Landsheer. “We behoren nu tot de top drie van de datacenters in België. Om die groei te kunnen voortzetten, hebben we een stevige klantenbasis nodig, daar wil ik mijn steentje toe bijdragen.”

ICT-rot

Landsheer heeft meer dan 35 jaar ervaring in sales management. Hij begon zijn sales carrière in de verzekeringswereld en kwam via een telecomproject in de IT-wereld terecht. Landsheer was onder andere aan de slag als sales director voor de financiële sector bij EMC² en Getronics. Daarnaast oefende hij verschillende internationale sales management functies uit, onder meer in Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Landsheer heeft ervaring met het management van internationale, multiculturele teams en klanten. Als general manager van Systemat Digital Hub had hij de leiding over een veertigtal mensen. Daar had hij ook zijn eerste contacten met LCL. Daarna ging Landsheer als zelfstandige verder in strategische sales consulting.

Groeicurve

LCL uit Machelen wil de klanten ondersteunen in hun groei en op die manier groeit ook LCL mee. “We hechten dan ook belang aan ervaring bij onze medewerkers. Met de aanwerving van een 60-plusser voor sales management, hebben we hopen ervaring in huis om onze groeicurve door te trekken”, aldus nog Laurens van Reijen, Managing Director van LCL. Het bedrijf laat weten dat ook Lut Wilms het team vervoegt als business developer. Wilms heeft een uitgebreide ervaring in de IT-sector. Ze begon haar carrière als sales & marketing engineer bij Toshiba. Daarna ging Wilms onder andere aan de slag als channel & distribution manager bij Intel, als country manager bij PSINet (nu Interoute) en later bij Novell en als channel manager bij Wordline.