Icometrix opent kantoor in Boston

DSC_9986Icometrix uit Leuven heeft voortaan ook een kantoor in Boston. Bij de Trends Gazellen werd Icometrix eerder dit jaar nog laureaat bij de starters.

“Wij brengen in beeld hoe fel hersenen, bijvoorbeeld van MS-patiënten, zijn gekrompen”, zegt Wim Van Hecke van Icometrix. “Het is voor een arts bijzonder moeilijk om in te schatten hoe een MS-patiënt evolueert. Door de analyse die onze computers maken van de hersenbeelden, is het voor de artsen veel duidelijker hoe de krimping van de hersenen evolueert en of er letsels er zijn aan de hersenen. Uiteindelijk geven wij cijfers aan de arts, zoals een bloedlabo bloed analyseert, analyseren wij MRI-beelden van de hersenen. Wij leveren een gestandaardiseerd rapport met beelden en grafieken.”

Icometrix werd in 2011 gestart door Dirk Loeckx en Wim Van Hecke. Al heel snel werkte het bedrijf internationaal en dat zal alleen maar toenemen. “Precies omdat onze techniek zo uniek is, hadden we meteen klanten uit heel Europa en Noord Amerika. Omdat we met digitale beelden werken, maakt het ook niet veel uit waar onze computers het werk doen.”

Waar Icometrix bij de start met twee mensen werkte, is er nu al een team van zeventien mensen aan de slag. De opening van het kantoor in Boston is maar één stap naar een verdere expansie van het bedrijf. “We willen onze techniek ook uitbreiden naar andere ziekten dan MS. We zijn er zeker van dat we ook daar heel wat kunnen betekenen”, zegt Van Hecke