De storm die donderdag door ons land raasde, zorgde voor heel wat schade. Her en der in de provincie Vlaams-Brabant werden ook bedrijven getroffen. Voor hen opende Unizo een hulplijn.

Voor bedrijven die getroffen werden door stormschade, opende de Unizo Ondernemerslijn een meldpunt op het nummer 0800 20750. Ondernemers kunnen er de klok rond terecht met vragen over het samenstellen van hun dossier voor de verzekering en over eventuele tegemoetkomingen. Mailen kan naar ondernemerslijn@unizo.be.

Unizo werkte ook een praktische snelwijzer uit met de meest gestelde vragen van ondernemers over wat ze moeten doen bij rampen in hun bedrijf. De snelwijzer Wat als een ramp uw zaak treft? maakt u wegwijs bij onder meer een overstroming, windhoos of brand.

“Als uw eigendom door het stormweer schade opgelopen heeft, kan u best zo snel mogelijk contact opnemen met uw verzekeraar. De brandverzekering dekt de schade door storm altijd.” Dat zegt Wauthier Robyns van de koepel van verzekeringsmaatschappijen Assuralia.