Hubo neemt Intratuin Aarschot over

01_AARSCHOTDe Hubo groep neemt op 1 januari volgend jaar de drie Intratuin vestigingen van Vic Mertens over. Naast Olen en Zwijndrecht, gaat het ook om de Intratuin in Aarschot.

Voorlopig verandert er voor het personeel van de drie vestigingen niets en zal ook de naam Intratuin behouden blijven. De overname bevestigt de strategie van de Hubo groep om haar positie in de tuinsector te versterken. In een eerste fase blijven de commerciële organisaties, Walter Van Gastel en Intratuin, gescheiden. Wel worden in een tweede fase, op een doordachte wijze, een aantal synergieën optimaal gerealiseerd.

In 2012 zette Hubo met de overname van de tuincentra Walter Van Gastel een eerste stap in de tuinsector, complementair aan de doe­het­zelf activiteiten van Hubo. Via de overname van drie Intratuin vestigingen versnelt de Hubo groep de uitbouw van een volwaardige keten van tuincentra in België. Het uithangbord Walter Van Gastel telt momenteel acht tuincentra en twee bloemenwinkels. Samen realiseerden die in 2014 een omzet van 34 miljoen euro op een totale winkeloppervlakte van 45.000 vierkante meter.

Tuincentrum Vic Mertens werd opgericht in 1979 in Olen. In 1999 sloot Vic Mertens zich aan bij Intratuin om te kunnen genieten van de schaalvoordelen van een grote organisatie. Met de overname van Tuincentrum Gaby in Aarschot en de opening van een nieuwe vestiging in Zwijndrecht, nemen de drie Intratuin vestigingen een oppervlakte in van meer dan 30.000 vierkante meter. In 2014 realiseerden deze drie vestigingen een omzet van 23 miljoen euro.