Huawei komt naar Leuven

2000px-HuaweiDe Chinese telecomgigant Huawei zal haar European Research Institute (ERI) in Leuven vestigen. Dat werd aangekondigd tijdens de European Business Summit (EBS) in Brussel.

Het onderzoekcentrum is een mijlpaal in de wereldwijde innovatiestrategie van de onderneming. en zal de samenwerking met de Europese industrie versterken.

Vanuit het ERI in Leuven zal het werk gecoördineerd worden van de achttien R&D sites van Huawei in acht Europese landen. De focus van de onderzoeksactiviteiten zal liggen op de volgende generatie netwerktechnologie. Huawei heeft meer dan 1.200 R&D-medewerkers in Europa.

“Europa is een gunstige industriële omgeving en is het wereldwijde competentiecentrum voor Huawei”, zegt Rotating CEO Guo Ping van Huawei. “Het European Research Institute zal de Europese innovatie- en onderzoeksactiviteiten van Huawei beheren. Tevens zal het de samenwerking versterken van Huawei met de Europese industrie en de academische wereld. Nu de digitalisering elk bedrijf verandert in een digitaal bedrijf, zal Huawei samen met haar partners werken aan een soepele overgang naar ‘Europe 4.0′, de gedigitaliseerde Europese Unie van de toekomst waarin iedereen en alles zal verbonden zijn.”

Het nieuwe ERI zal worden geleid door Dr. Zhou Hong, die al sinds 2014 verantwoordelijk is voor Huawei’s Europese R & D, standaardisatie en activiteiten van technische samenwerking. Dr. Walter Weigel, voormalig directeur-generaal van de European Telecommunication Standards Institute (ETSI), is benoemd tot vice-president

Huawei kiest voor Leuven gezien de nabijheid van tal van EU-instellingen en partnerorganisaties, Het is nog niet bekend waar precies in Leuven het ERI zal komen.

Huawei wil met de inplanting van het ERI ook duidelijk maken dat het zal blijven investeren in Europa. Vorig jaar ondertekende het bedrijf  meer dan tweehonderd technische samenwerkingsovereenkomsten met Europese partners, namen het deel aan zeventien Framework Programs en Horizon 2020-projecten. Huawei werkte samen met meer dan 160 Europese wetenschappers en deskundigen en meer dan 120 academische instellingen.