De horecagids voor Leuven van 2017 is van de pers gerold. Horeca Leuven en Toerisme Leuven sloegen voor de zesde keer de handen in elkaar om een overzicht te bieden van alle Leuvense hotels en restaurants en cafés. De zesde editie wordt ook op buitenlandse beurzen verdeeld, in de hoop nog meer toeristen naar de hoofdstad van Vlaams-Brabant te lokken.

De gids bevat ook nu weer nieuwe adresjes en is uitgebreider dan de voorbije jaren. De initiatiefnemers hopen nog meer mensen te bereiken om Leuven te promoten.

Bij het overzicht van de activiteiten in 2017 kan je niet naast bier kijken. Leuven heeft als bierstad nu eenmaal een reputatie hoog te houden. Leuven Biermaand komt er weer aan, van 21 april tot 5 juni. Aansluitend, op 4 en 5 juni, vindt de derde editie van het Leuven Innovation Beer Festival plaats.

De horecagids richt zich niet alleen tot de Leuvenaar. Voor de toerist zijn er  tips om de stad te ontdekken. Met een ticket van ILuvLeuven kan die voordelig een bezoek brengen aan het stadhuis, de schatkamer van Sint-Pieter en de bibliotheektoren. Zo’n ticket kost 8 euro. Pech en niet alleen voor de toerist: het M-museum sluit de deuren voor verbouwingswerken en wel tot 10 juni.

“De horecagids wordt gedrukt in vijf talen”, zegt schepen van Toerisme Dirk Vansina (CD&V). “Zo is deze publicatie een handige manier om onze horeca ook buiten de eigen landsgrenzen te promoten. De gratis gids zal verdeeld worden op toeristische beurzen in het buitenland.”

Geïnteresseerden kunnen de gids gratis ophalen aan de balie van Toerisme Leuven (Naamsestraat 3) en in handelszaken. Er werden 30.000 exemplaren gedrukt.