Raakt Sint-Pieters-Leeuw het oude gemeentehuis van deelgemeente Vlezenbeek aan de straatstenen niet kwijt? Zo lijkt het wel. De plannen om er uitsluitend een horecazaak in onder te brengen werden opgeborgen. Wegens geen interesse van de horecasector.

De gemeente Sint-Pieters-Leeuw ging in maart van dit jaar op zoek naar een erfpachthouder voor het gebouw aan de Postweg, waarin momenteel alleen de bibliotheek gevestigd is. De erfpacht zou gelden voor een termijn van minstens dertig en maximum 49 jaar.

Geïnteresseerden moesten uiterlijk tegen eind april een voorstel indienen. Op basis van de startdossiers zou de jury een aantal kandidaten selecteren voor een volledig uitgewerkte offerte met businessplan.

De gemeente hoopte dat er een horecazaak zou komen in het gebouw dat dateert uit het begin van de jaren vijftig. Er was interesse maar met geen enkele ondernemer werd een akkoord bereikt. Daarom past het gemeentebestuur de voorwaarden aan.

Ook niet-horecazaken mogen hun intrek nemen in het gebouw. Geïnteresseerden kunnen vanaf nu een aanvraag indienen. De gemeente wil een deel van de renovatiekosten op zich nemen en trekt daarvoor een bedrag van 500.000 euro uit.