Hoog bezoek voor Materialise

materialise_mimics_innovation_suite_and_3d_printingOp dinsdag 26 mei krijgt Materialse 3D-printing  aan de Technologielaan in Leuven hoog bezoek. Vicevoorzitter van de Europese Commissie Jyrki Katainen, verantwoordelijk voor Jobs, Groei, Investeringen en Concurrentievermogen komt naar Leuven.

Jyrki Katainen gaf in december 2014 het startsein voor een promotietour in de 28 EU-lidstaten. Hij wil zo bekendheid geven aan het EU-investeringsplan. Tijdens de roadshow gaat de Vicevoorzitter het gesprek aan met verschillende belanghebbenden in de lidstaten om een beter beeld te krijgen van de concrete investeringsbehoeften in de verschillende sectoren en manieren om het investeringsklimaat te verbeteren. Commissaris Katainen bezoekt ook een aantal projecten om de mogelijkheden te bespreken die het plan biedt.

Tijdens het bezoek aan Materialise krijgt Jyrki Katainen het gezelschap van Europees Commissaris Marianne Thyssen en van Vlaams minister-president Geert Bourgeois. Jyrki Katainen zal tijdens het bezoek de werking en het potentieel van het nieuwe EU-fonds voor Strategische Investeringen toelichten. Het Europees Fonds voor Strategische Investeringen is bedoeld voor een breed scala aan sectoren. Het fonds zal ook steun verlenen aan kleine en middelgrote ondernemingen