Hof van Craynbergh bestaat twintig jaar

CraynberghOp de historische Kraaibergh in Keerbergen wordt een uniek jubileum gevierd: de twintigste verjaardag van gastronomisch restaurant, chocolade- en keramiekatelier Hof van Craynbergh. Het familiebedrijf viert dit op 12 november  met tal van acties en verrassingen voor klanten, vrienden en dorpsgenoten. En ze zijn trots dat de opvolging verzekerd is, want het enthoesiaste talent van één van de zonen staat garant voor een bloeiende toekomst van Hof van Craynbergh.

“Ons bedrijf is een twintigjarige passie die door de jaren gegroeid, gerijpt en tot volledige wasdom is gekomen”, zegt gastvrouw Ann Van Beersel (47). “Twintig jaar, dat kunnen we niet onopgemerkt laten voorbijgaan. We lanceren een wedstrijd waarbij we meerdere gratis diners verloten via onze Facebookpagina. Onze zoon, gediplomeerd chocolatier David Reheul, zal voor de gelegenheid een duo Praline Limited Edition creëren. Elke klant krijgt deze na het diner of lunch gratis mee als surprise. Mijn rots in de keuken, Ignace Reheul, creëert een wildmenu dat volledig in het teken staat van ons jubileum.”

Chef-kok Ignace (51) en zijn echtgenote Ann realiseerden hun droom met de aankoop van een voormalig hotel in Keerbergen, nu twintig jaar geleden. Ze gaven het pand door grondige renovatiewerken de glorie van weleer terug. Met de bouw van een imposante oranjerie accentueerden de eigenaars meer dan ooit het grootse karakter van dit pand. De mogelijkheden zijn legio: van een intiem gastronomisch diner met twee tot seminaries of feestdiners voor 70 personen.

De chef-kok zorgt voor top-gastronomie. “De vele klanten die terugkomen, bevestigen dat gevoel”, zegt een trotse chef-kok Ignace.

Niet alleen wat op het bord ligt, is kunstzinnig, ook de borden zelf zijn kunst.Ann@Craynbergh staat voor de zelfgemaakte borden, tafelgerei en decoratie van gastvrouw Ann Van Beersel. En dan is er nog het jonge geweld van de familie: David Reheul (20). Hij is gastheer, gekwalificeerd sommelier (Spermalie, Brugge) en gediplomeerd chocolatier. Een jaar geleden richtte hij zijn eigen chocolade-atelier H-Chocolate op. Zijn artisanale creaties zijn steeds fijnzinnig, soms een tikkeltje eigenzinnig. (Leen De Moor)