HighCo lanceert wedstrijd voor startups in retail

FIRSTawards2016_04HighCo uit Asse lanceert de eerste Belgische wedstrijd voor innovatieve start-ups in de retailsector. De digitalisering van onze economie gaat razendsnel en het vermogen om te innoveren wordt ook steeds belangrijker voor retailers. Daarom organiseert HighCo Benelux uit Asse de eerste First Awards, een wedstrijd voor innovatieve start-ups met een digitaal project in de retailsector.

HighCo organiseert deze eerste Belgische First Awards in samenwerking met onder meer Gondola en www.startup.be. Het doel is innovatie in de retailsector aan te moedigen en bij te dragen tot het dynamisme in die sector.
“De uiteindelijke laureaten zullen niet alleen kunnen rekenen op een financiering van 80.000 euro, maar ook op een werkplek in de gebouwen van HighCo Benelux in Asse”, zeggen de organisatoren. “Daarnaast krijgen ze een grote zichtbaarheid bij de grote spelers uit de sector en zullen ze kennis maken met meer dan driehonderd professionals uit de groothandel.”

De laureaten worden gekozen door een jury die is samengesteld uit mensen met de nodige expertise in de retailsector, digitale innovatie of start-ups.
Geïnteresseerde start-ups kunnen zich tot 16 juni inschrijven voor de wedstrijd via https://first-awards.highco.be.
Op 24 juni worden de twaalf dossiers bekend die weerhouden werden. Op 6 september kunnen de twaalf deelnemende projecten zich voorstellen aan de jury en op 13 oktober is er de grote finale tijdens het HighCo-event Phygital Insight 2016.