De rechtbank van koophandel in Brussel heeft dinsdag het faillissement uitgesproken van Crown-Baele. Het bedrijf uit Londerzeel, dat bottel- en verpakkingsinstallaties maakte voor brouwerijen en frisdrankproducenten, legde vorige donderdag de boeken neer. Vijftig mensen verliezen hun baan.

De Brusselse advocaat Brandaan Mombaers werd als curator aangesteld. Hij gaat op zoek naar een overnemer voor het bedrijf.

“We hopen op een doorstart waarbij de vijftig werknemers allemaal aan het werk kunnen blijven”, stelde vakbondssecretaris Paul Corbeel (ACV) na de uitspraak over de faling. “De komende dagen moet duidelijk worden of zich potentiële overnamekandidaten aandienen.”

Corbeel is vrij optimistisch, gelet op de specificiteit van de productie, de gespecialiseerde technici die het bedrijf in dienst heeft en het goed gevulde orderboek.

Crown-Baele heeft een lange geschiedenis achter de rug. De onderneming ontstond uit de fusie van twee familiebedrijven. Op het hoogtepunt in de jaren tachtig stelde het bedrijf meer dan 400 mensen tewerk. Sindsdien waren er diverse herstructureringen. In 2014 realiseerde Crown-Baele wereldwijd een omzet van ongeveer 8,5 miljoen euro.