begijnhoeveDe gerestaureerde historische Begijnhoeve in Oorbeek (Tienen) is sinds dit weekend een ijssalon en hoevebrasserie die wordt uitgebaat door de familie Dupaix die al zestig jaar ervaring heeft. De producten van de Begijnhoeve worden.

Het echtpaar Deborah Dupaix en Yves Dunon kocht en renoveerde de hoeve. Met de opening van de Begijnhoeve stapt de derde generatie in het familiebedrijf met zestig jaar traditie van ambachtelijke creaties van ijs, sorbets en huisgemaakte Brusselse wafels. Het verhaal begint in 1954 met de start van banketbakkerij “De Mol” in Wilsele door Jules De Mol en Yvonne Peelaerts. Meer dan twintig jaar lang is bakkerij De Mol een begrip in Wilsele en ver daarbuiten. In 1974 beslissen Jules en Yvonne de bloem te laten voor wat ze is en starten zij een ijssalon in Aarschot. Jules en Yvonne verwerven naam en faam met het ijssalon dankzij hun (h)eerlijke gerechten, gaande van smeuïge ijsgerechten over traditionele Brusselse wafels tot overheerlijke versgebakken pannenkoeken.

In 1988 zet Marleen De Mol, dochter van Jules en Yvonne de zaak in groothandel verder. Brusselse wafels en artisanaal roomijs worden verder geproduceerd op kleinschalige wijze en met aandacht voor traditie. Brasseries, restaurants en traiteurs kunnen vanaf nu ook bij haar terecht voor kwaliteit en service. Samen met haar man Eddie Dupaix doet ze dit met de nodige passie gedurende meer dan 26 jaar. Nu,zestig 60 jaar later start in Oorbeek de derde generatie om de kunst van heerlijke Brusselse wafels en ambachtelijk ijs verder te zetten.

De hoeve werd nu al gerestaureerd, later volgen de binnenkoer, komt er een terras met een speeltuin. Bedoeling is dat op termijn de stallen en schuren aan de straatkant worden omgebouwd tot feestzalen.