Health House wordt Technopolis van gezondheid

Leuven MindgateEen eerste concreet project van ‘Leuven Mindgate’ is de oprichting van Leuven Health House, een soort Technopolis voor alle vragen over gezondheid. De bezoeker die bijvoorbeeld alles wil weten over diabetes gaat als een leek binnen en komt als een kenner buiten.

Dit belevingscentrum wordt gebouwd naast Imec en Option aan het Wetenschapspark Arenberg en moet volgend jaar de deuren openen. Het richt zich in de eerste plaats tot volwassenen.

‘Leuven Mindgate’ zelf krijgt een International Center. Dat wordt een ontmoetingsplaats met congresruimte, als symbool van de internationalisering. De locatie houdt het stadsbestuur nog geheim.

In het zog plant Leuven de uitbouw van de nieuwe creatieve economie. De Leuvense schepen van Economie Mohamed Ridouani verwijst naar de kleine bedrijven die zich rond de Vaartkom hebben gegroepeerd. “Bijna dertig procent van de televisieproducties voor Eén wordt momenteel gemaakt vanuit de Vaartkom”, zegt Michiel Van Balen, uitbater van De Hoorn, thuishaven van die creatieve economie.

Tot slot zijn er de randvoorwaarden. Veel expats die in Leuven werken, woonden tot voor kort buiten de stad. Vooral omdat er geen onderwijs was voor anderstalige kinderen. Dus trokken de expats richting Brussel, waar ze hun kinderen in de internationale school in Tervuren dropten. International School Leuven moet het antwoord bieden.