Handelaars maken gebruik van nieuwe app van gemeente Merchtem

merchtemappMerchtem heeft zijn eigen mobiele applicatie. Het is een van de eerste gemeenten in Vlaams-Brabant die mobiel communiceert via een app. Met de inwoners maar ook met handelaars.

Enkele handelaars registreerden zich al op de app. Zij kunnen op die manier informatie of promoties uitsturen. Klanten kunnen op hun beurt producten bestellen bij de lokale handelaars. “Door de app ter beschikking te stellen zorgen we voor innovatie binnen onze lokale economie voor handelaars, horeca-uitbaters en zorgverstrekkers”, zegt Steven Elpers, schepen van Lokale Economie.

Via de app kunnen inwoners eenvoudig een vraag stellen of iets melden aan de gemeente. “Wie zwerfvuil opmerkt of een kapotte straatlamp ziet, kan ons dat melden met de gps-locatie en eventueel zelfs een foto”, zegt Mario Vandevelde, schepen van Informatie. “De gemeente kan met de app inwoners via hun smartphone op de hoogte houden van wegenwerken, evenementen en noodsituaties.”

Wie de app downloadt, beslist zelf welke handelaars hij volgt en welke meldingen hij wil ontvangen. Zo wordt een overbelasting van informatie vermeden. De app is gratis te downloaden in de appstore van Google playstore onder de naam Merchtem.