Brussels Airport en parkinguitbater Interparking lanceren een nieuwe parkeerkaart voor de parkings op de luchthaven in Zaventem. Met de kaart kan je onder meer het eerste halfuur gratis parkeren in de parkings vlak bij de terminals.

Het nieuwe initiatief werd bekendgemaakt door Brussels Airport. De Brussels Airport Pcard+ is gratis. Er zijn ook geen beheerskosten aan verbonden, benadrukt de luchthavenuitbater. Met de kaart moet je niet meer langs de ticketautomaten passeren. De financiële afrekening volgt achteraf.

Tot nu toe was enkel het eerste kwartier gratis. Om een halfuur zonder kosten te parkeren moet je de Pcard+ wel aanvragen op de website van Brussels Airport. De Pcard+  is vooral handig om aankomende passagiers op te halen. Vertrekkende passagiers afzetten kan in de daarvoor geplande drop-offzone.

De kaart is niet alleen geldig op de luchthaven in Zaventem. Ook in een zeventigtal parkeergarages van Interparking in België. De voordelen gelden ook voor wie al een bestaande parkeerkaart van Interparking heeft.