Half miljoen shoppers in een week in Leuven

kerstmarkt-leuvenHet stadsbestuur van Leuven heeft cijfers vrijgegeven van het aantal bezoekers de voorbije weken en weekends. De Leuvense binnenstad trok een massa volk, zo blijkt uit de eerste cijfers over december. In een week mocht het kernwinkelgebied rond de Diestsestraat bijna een half miljoen bezoekers verwelkomen.

Veel bezoekers werden gelokt door de speciale winteractiviteiten in de binnenstad. De Leuvense kerstmarkt aan het Ladeuzeplein spande de kroon en mocht dit jaar 600.000 bezoekers ontvangen. Foodtruck Fiesta  lokte 6.000 mensen naar park De Bruul.

Ook shoppers kozen massaal voor Leuven. Volgens passagetellingen van het centrummanagement trok het kernwinkelgebied tijdens de week van 12 tot 18 december 490.000 unieke bezoekers aan. De winkelstraat Diestsestraat haalde het met voorsprong als toplocatie.

De maand december werd afgesloten zoals die begon: met een resem activiteiten. Naast de traditionele eindejaarscorrida en de onvermijdelijke countdown waren er kamerconcerten en winterwandelingen. De afsluiter van het feestgedruis volgt op zaterdag 7 januari met de nieuwjaarsdrink op de Grote Markt, aangeboden door het stadsbestuur.

De bezoekers maakten gretig gebruik van het aanbod van randparkings met gratis pendelbussen. Onderstaande tabel geeft het aantal instappers weer.

Pendel Vaartkom Pendel Philipssite Pendel Wetenschapspark
zaterdag 10 december 175 120 182
zondag 11 december 224 202
zaterdag 17 december 324 482 320
zondag 18 december 209 271