Het stadsbestuur van Leuven heeft op de begroting van 2017 een bedrag van 500.000 euro uitgetrokken voor Leuven Mindgate. Met dat platform wil Leuven de grote innovatieve bedrijven uit de stad en de regio samenbrengen rond technologie, gezondheidszorg/geneeskunde en creativiteit. “Door meer samenwerking tussen bedrijven, onderzoekscentra en onderwijsinstellingen  moeten we onze plaats in de wereldtop qua innovatie opeisen”, zegt de Leuvense schepen van Economie Mohamed Ridouani.

Leuven Mindgate werd in juni vorig jaar opgericht door 29 leden waaronder de stad Leuven, de KU Leuven, Imec en bedrijven zoals Materialise en Thrombogenics. Het platform moet uitgroeien tot het Silicon Valley aan de Dijle.

Mindgate wil over enkele maanden in Leuven een International House oprichten waar een ontvangstloket voor buitenlandse werknemers wordt ingericht. Het organiseert handelsmissies en is de drijvende kracht achter Vaartopia, het project om de Vaartkom uit te bouwen tot een creatieve hub.

“We willen met deze extra financiële middelen de werking van Mindgate versterken. De samenwerking is zeer belangrijk voor de versterking en groei van de Leuvense kenniseconomie en de creatie van nieuwe jobs in deze regio”, zegt Ridouani.

“Het is aan de raad van bestuur van Mindgate om te beslissen waar het geld prioritair aan besteed wordt. Een van de op stapel staande projecten is een internationaal congres over technologie, gezondheidszorg en creativiteit in het voorjaar van 2018.”

Twee derde van het budget van Mindgate wordt door de andere partners ingebracht.