De kerstmarkt in Leuven lokte sinds de start op 7 december een half miljoen bezoekers. Dat concludeert organisator Dirk Pinte op basis van observaties. Door werken op het Herbert Hooverplein werd een deel van de kerstkramen  tijdens deze editie verplaatst naar het stadspark.

“We hadden de eerste dagen veel te lijden onder het slechte weer, met afwisselend sneeuw en regen. Maar na de weersverbetering was het vanaf vorige week woensdag doorlopend over de koppen lopen”, zegt Dirk Pinte. “Zondag moest het stadspark zelfs een tijdlang worden afgesloten.”

Door het uitwijken naar een andere locatie is het bezoekersaantal moeilijk te vergelijken met dat van vorig jaar. “We vermoeden dat het aantal in dezelfde orde ligt als tijdens de editie 2016. Negentig procent van de standhouders was tevreden over de omzet.”

Het eenmalige experiment in het stadspark wordt volgend jaar niet herhaald. In 2018 wordt de kerstmarkt opnieuw georganiseerd op het Ladeuze- en Hooverplein. “Door het ontbreken van stroom en water is het logistiek een moeilijke klus om de markt in het stadspark te organiseren.”