Hagel bezorgt Covrex Pool Protection een mooi jaarresultaat

covrexCovrex Pool Protection uit Aarschot, de Belgische producent van rolluiken, laat een goed jaar 2014 optekenen. Dat heeft volgens de zaakvoerder veel te maken met de hagelbuien tijdens het stormweer van de voorbije zomer.

Volgens zaakvoerder Guillaume de Troostembergh ontstond de stormloop op Covrex Classic rolluiken waarschijnlijk omdat zijn bedrijf als enige garantie biedt tegen hagelschade.

“De meeste rolluiken om zwembaden af te dekken, zijn gemaakt uit holle lamellen. Het unieke aan onze rolluiken is dat ze bestaan uit volle lamellen”, zegt zaakvoerder Guillaume de Troostembergh. “Wij ontwikkelden dat systeem van volgeschuimde lamellen een tiental jaar geleden. Het systeem heeft enkele belangrijke voordelen. Zo is het volledig hagelbestendig, we geven vijf jaar garantie op de Covrex Classic lamellen en een levenslange garantie op hagelschade. Bovendien is ons systeem extreem isolerend, het isoleert veel beter dan holle lamellen.”

Bovendien gebruikt Covrex een uniek en gepatenteerd flexibel verbindingssysteem. “De lamellen zijn aan elkaar verbonden met een soepele polyurethaan verbinding in plaats van de klassieke scharnier. Zo voorkom je veel beter algenvorming tussen de lamellen. Ons systeem is dus veel gemakkelijker te onderhouden”, zegt Guillaume de Troostembergh.

De hagelstorm die op 7 juni de wedstrijd van de Rode Duivels tegen Tunesië voor meer dan een uur stil legde, zorgde in zwembadland voor een ware ravage. De verzekeringen werden overspoeld door honderden dossiers van zwembadeigenaren die hun rolluik compleet vernield zagen. De hagelbollen, die de afmetingen van tennisballen aannamen, veroorzaakten tientallen gaten in de  lamellen waaruit zo’n rolluik bestaat.

Guillaume de Troostembergh roept alle verzekeringen op om in hun polissen enkel nog rolluiken op te nemen die een garantie op hagelschade bieden. “Op enkele locaties in België zijn er al verzekeraars die hun klanten aanzetten om hagelbestendige rolluiken boven het zwembad te plaatsen. Wij ijveren ervoor om er de regel van te maken op nationaal vlak. Uiteindelijk is dat in het voordeel van zowel de verzekeraars als de gebruikers.”

“Normaal hebben we een groei van twintig tot dertig procent per jaar”, zegt de Troostembergh. Dat heeft onder meer te maken met het feit dat ons product steeds beter bekend raakt. Vorig jaar kenden we een extra groei door de hagelbuien. We denken dat twintig procent van de Belgische omzet vorig jaar werd gerealiseerd als gevolg van de storm.”

Vorig  jaar werden zo’n zevenhonderd Covrex rolluiken verkocht in België, maar ook in landen als Zweden, Frankrijk, Engeland, Estland, Nieuw- Zeeland en Australië. Die rolluiken zijn goed voor een omzet van ongeveer 3,5 miljoen euro.

Covrex is ook dit jaar aanwezig op Batibouw van 26 februari tot en met 8 maart op de Heizel.