Haacht lanceert Mystic radler

Brouwerij Haacht nv (Boortmeerbeek): bedrijfsreportageBrouwerij Haacht presenteert een nieuwe Mystic variant in haar gamma: Mystic radler. Die vervangt de Mystic Limoen.

Radler is een biertype dat de laatste jaren vooral in Nederland en Frankrijk in grote opmars is. Het is geïnspireerd op een honderd jaar oude, Beierse traditie. Tijdens een grote fietstocht in Zuid-Duitsland met 13.000 deelnemers, dreigde een lokale cafébaas zonder bier te vallen. Hij vond de oplossing in sprankelend citroenwater dat hij mixte met zijn pils. Radler – het Duitse woord voor fietser – was geboren.

“Net als de andere Mystic fruitbieren is de nieuwe variant Mystic radler gebaseerd op witbier”, zegt Nancy Van Herck van Brouwerij Haacht. “Het toegevoegde citroen- en limoensap resulteert in een verfrissend en dorstlessend bier. Mystic radler is aangenaam, zacht en niet plakkerig en behoudt toch een merkbare biersmaak.”

“Door zijn lage alcoholgehalte van 2,5% is het een licht bier dat makkelijk drinkt”, zegt Nancy Van Herck. “Het wordt zo fris mogelijk geserveerd in het typische, elegante Mystic glas of het speciale, nieuwe ‘boerkesglas’”.

Mystic radler is via drankencentrales beschikbaar in kratten met 24 flesjes van 25cl. Ook de twee andere varianten, Mystic Krieken (met 25 % kriekensap en 3,5% vol.alc.) en Mystic Perzik (26% perzikensap en 3,7% vol.alc.) blijven verkrijgbaar.