Grote werken op gewestweg Woluwedal (R22) in Zaventem en Kraainem

Copyright AWV

Copyright AWV

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) start op 4 augustus met de herinrichting van twee belangrijke kruispunten op Woluwedal. Niet alleen het kruispunt van Woluwedal met de Leuvensesteenweg en dat van de Oudstrijderslaan worden aangepakt, ook de weg ertussen wordt veiliger  gemaakt. Er komt ook een milieuvriendelijk, gescheiden rioleringsstelsel voor regen- en afvalwater en een ondergronds bufferbekken van 800 kubieke meter.

Omdat het ingrijpende werken zijn voor het verkeer en de omgeving, bracht Wegen en Verkeer maanden geleden de handelaars en de bedrijven in de buurt op de hoogte.

De bereikbaarheidsadviseur van Wegen en Verkeer is ingeschakeld als contactpersoon voor de handelaars en de bedrijven  uit de buurt. Hij heeft als tussenpersoon al heel wat gesprekken met hen en met Wegen en Verkeer achter de rug, zodat de handelaars en bedrijven tijdens de werken zo bereikbaar mogelijk blijven.

De herinrichting van Woluwedal (R22) kadert in het project “wegwerken van gevaarlijke punten en wegvakken in Vlaanderen”. Voor de fietsers en de voetgangers worden er veiligere fietspaden en trottoirs aangelegd. Op de kruispunten komt er een nieuwe regeling van de verkeerslichten, zodat een weggebruiker die moet afslaan geen tegenliggend verkeer meer kruist. Om de  verkeersstromen vlotter te maken, wordt bovendien de indeling van de kruispunten aangepast. Het verkeer dat van Sint-Pieters-Woluwe in de richting van Machelen en Vilvoorde rijdt, zal op het kruispunt van de Leuvensesteenweg  gebruik kunnen maken van de rijstrook die vandaag enkel dient voor het
(rechtsafslaand) verkeer in de richting van Leuven. Voor het linksafslaand  verkeer vanuit de Tramlaan komt er een aparte afslagstrook.

De R22 blijft tijdens de werken open voor verkeer, maar er zal slechts één rijstrook per rijrichting beschikbaar zijn. Bovenop de structurele  files die er iedere werkdag staan, verwacht AWV extra vertragingen tijdens de werken. Afhankelijk van de fasering worden ook bepaalde zijtakken van Woluwedal (Leuvensesteenweg, Oudstrijderslaan of Tramlaan) deels of volledig afgesloten. Wegen en Verkeer zal daarom het doorgaand verkeer aanraden om tijdens de werken de E40 of de Brusselse ring (R0) te nemen. Automobilisten zullen er ook rekening mee moeten houden dat de afrit Kraainem (nr. 20) voor het verkeer dat vanuit Brussel komt en in de richting van Luik rijdt, volledig afgesloten wordt voor alle verkeer.

Wegen en Verkeer blijft informeren via de webpagina http://www.wegenenverkeer.be/zaventem , daar kun je ook inschrijven voor een nieuwsbrief over de werken.