Groep Aveve neemt Nederlandse Arie Blok over

AVEVE bulkwagenDe Leuvense groep Aveve neemt het Nederlandse bedrijf Arie Blok over. Aveve versterkt zo zijn positie in de voedersector voor hobbydieren en verruimt zijn marktgebied naar Nederland.

“Door de overname kunnen we belangrijke schaalvoordelen benutten”, stelt Dirk Van Thielen, divisiedirecteur van Aveve Veevoeding. “We gaan ook samenwerken op vlak van aankoop van grondstoffen, knowhow van producten, productie van gespecialiseerde producten en marktaanpak.”  Door deze overname wordt Nederland een bijkomende thuismarkt voor de Groep AVEVE en produceert ze meer dan 200.000 ton hobbyvoeders.

Arie Blok B.V., gevestigd in het Nederlandse Woerden, is een familiebedrijf dat sinds 1839 actief is. Wat begon als een handel in granen en graanproducten ontwikkelde zich de afgelopen decennia van een producent van mengvoeders voor rundvee, varkens en pluimvee tot een producent van speciaalvoeders voor bijna alle dieren, van muis tot olifant.

arie blokOnder de bedrijfsnaam Arie Blok Animal Nutrition worden de merken Arie Blok, Kasper Faunafood, HippoStar, Hope Farms en Canex Dynamic gevoerd. In Nederland zijn dat merknamen die staan voor kwaliteit en betrouwbaarheid voor gebruikers die de hoogste eisen stellen aan de voeding voor hun dieren. Het totale assortiment bestaat uit meer dan zevenhonderd verschillende producten.

Arie Blok blijft operationeel autonoom onder de bestaande commerciële identiteit en leiding werken. “Zo kan het bedrijf in de markt zijn eigen sterktes en krachten blijven benutten”, zegt Van Thielen.” Dit past in de bedrijfsfilosofie van de Groep AVEVE om de eigenheid van de bedrijven waarin ze participeert, maximaal te behouden.” Voor de klanten en de medewerkers van Arie Blok zal er dus niets veranderen.

De Leuvense groep Aveve, is de belangrijkste toeleverancier aan de land- en tuinbouw in België en is actief in de verschillende segmenten van de land- en tuinbouwsector, zoals veevoeding, plantenvoeding, plantenbescherming, zaden, zaaigranen, plantaardappelen en machines. Bij het grote publiek is de groep bekend om de 250 AVEVE-winkels voor ‘Tuin, Dier en Bakplezier’. In veevoeder is Groep Aveva marktleider in België en realiseert zij een afzet van meer dan 1,4 miljoen ton die geproduceerd wordt in haar verschillende productievestigingen.