makromachelenOntslagen werknemers van Makro in de twee Vlaams-Brabantse vestigingen in Sint-Pieters-Leeuw en Machelen kunnen op brugpensioen op 55 jaar. Het dossier is goedgekeurd door zowel minister van Werk Kris Peeters (CD&V) als de commissie brugpensioenen bij de RVA.

Door een herstructurering bij het moederbedrijf Makro Cash & Carry vallen 56 ontslagen in Sint-Pieters-Leeuw en 77 in Machelen. Dat brengt het totaal aantal afdankingen bij de twee vestigingen in Vlaams-Brabant op 133.

Het uitzonderlijke brugpensioen op 55 jaar maakte deel uit van het sociaal akkoord tussen bonden en directie bij Makro en Metro. Minister van Werk Peeters en de RVA dienden het dossier nog goed te keuren en dat is nu gebeurd.

In het totaal komen tussen de 350 à 375 van de 505 getroffen werknemers bij Makro in aanmerking voor brugpensioen op 55 jaar. “Zij blijven wel ter beschikking van de VDAB. Ze moeten ingaan op werkaanbiedingen, infosessies en verplichte opleidingen”, zegt LBC-NVK-secretaris Myriam Nevelsteen.