Servicebedrijf Altrad Plettac-Assco uit Boortmeerbeek, onderdeel van Altrad Benelux, verhuist naar de gebouwen van de voormalige Centratec-site in dezelfde gemeente. De reden van de verhuizing is een uitbreiding van de verhuurtak van het bedrijf.

Altrad startte zo’n twee jaar geleden met de verhuur van steigermateriaal en trad daarmee in de voetsporen van verschillende van de zusterbedrijven in Europa. Omwille van de groei van deze bedrijfstak verhuist het bedrijf eind deze maand van de huidige locatie aan de Leuvensesteenweg naar de voormalige Centratec-site aan de Industrieweg. Een noodzakelijke uitbreiding, zegt financieel directeur Bart Jacobs. “Omwille van het succes van onze verhuur is de huidige site te klein geworden”, aldus Jacobs. “Daarom was een verhuizing naar een grotere locatie onvermijdelijk.”

Verhuur steigermateriaal

Altrad wil blijven inzetten op de verhuur van steigermateriaal. “We zetten volop in op de verhuur en zullen de komende jaren jaarlijks 1 à 1,5 miljoen euro investeren in nieuwe materialen”, luidt het nog. De groei van het bedrijf brengt ook extra jobs met zich mee. Er zullen drie tot vier extra werknemers bijkomen. De verhuizing is gepland voor de week van 26 juli.

Wereldwijd netwerk 

De Altrad groep is erin geslaagd om voor elk marktsegment een leiderspositie te bemachtigen, op Europees of nationaal niveau. Wereldwijd exporteren een 70-tal Altrad-vestingen naar meer dan 100 landen. In 2015 stelde de groep meer dan 17.000 mensen te werk en realiseerde ze een omzet van 1,6 miljard euro.