Brussels Airport tekende in november opnieuw een passagiersgroei op. Anders dan in september en oktober ging ook het vrachtvervoer er vorige maand op vooruit. Die stijging is volgens de luchthaven in Zaventem vooral te verklaren door de groei van vracht aan boord van passagierstoestellen.

Brussels Airport verwelkomde in november meer dan 1,8 miljoen passagiers. Dat is 5,1 procent meer dan in november 2016. Het aantal in Zaventem opstappende reizigers nam met 3,8 procent toe en het aantal transferpassagiers met 14 procent. De luchthaven verklaart die groei door de stijging van de gemiddelde bezettingsgraden bij de meeste luchtvaartmaatschappijen.

“Bij Brussels Airlines kenden zowel de Europese als de langeafstandsvluchten een succesvolle maand. De groei is ook te danken aan de tweede dagelijkse vlucht van luchtvaartmaatschappij Emirates naar Dubai, de nieuwe vlucht van Hainan Airlines naar Shanghai en de teruggekeerde verbinding van Delta Air Lines naar Atlanta.”

Ook het vrachtvervoer ging erop vooruit, met 9,4 procent in vergelijking met november vorig jaar. De groei van vracht aan boord van passagierstoestellen bedroeg liefst 30,3 procent. Dat dankt Brussels Airport aan de extra langeafstandsvluchten van onder meer Emirates en Hainan Airlines.

Het volvrachtsegment kende wel opnieuw een daling. Met 3,5 procent is die wel kleiner dan voordien.