De gemeenteraad van Grimbergen heeft donderdagavond gestemd voor de afschaffing van de buurtweg aan parking C van de nabij gelegen Heizel. Die beslissing wordt overgemaakt aan de deputatie van de provincie Vlaams-Brabant. De raad kwam daarmee terug op haar eerste beslissing van 26 januari. De afschaffing is noodzakelijk voor het bekomen van de nodige vergunningen voor de realisatie van het Eurostadion.

Op 26 januari werd bij staking van stemmen geen meerderheid gevonden voor de afschaffing van de buurtweg werd. Een maand later hebben de raadsleden van Groen, die tot de meerderheid behoren, hun kar gedraaid. De partij stemde ditmaal wél mee met de rest van de meerderheid voor de afschaffing.

De aanwezigheid van de buurtweg is zoals bekend een van de struikelblokken voor Ghelamco voor de realisatie van het Eurostadion. Begin deze week dreigde de projectontwikkelaar met een zware schadeclaim als Grimbergen de buurtweg niet zou afschaffen. Ghelamco maakte zelfs een ingebrekestelling over aan het gemeentebestuur.

Die schadeclaim was een van de elementen waarom Groen het geweer van schouder veranderde. Concrete bedragen worden niet genoemd, maar het zou gaan om enkele tientallen miljoenen euro. Het jaarlijks exploitatiebudget van de gemeente Grimbergen bedraagt …44 miljoen euro.