In Leuven heeft Moochie, een frozen yoghurtsalon, de deuren geopend. De nieuwe zaak is op een zonovergoten Mathieu de Layensplein warm onthaald door het Leuvense publiek.

Het concept van Moochie is eenvoudig. Frozen yoghurt, bevroren biologische yoghurt, wordt aangevuld met een variëteit aan toppings. Zo kan je kiezen uit verschillende soorten vers fruit, maar ook de zoetekauwen komen aan hun trekken met toppings als snoepjes, marshmallows, chocolade, koekjes en een regenboog aan sausjes. Een alternatief dus voor een klassiek ijsje op warme dagen.

Moochie is geen onbekende op de Belgische markt. Ook in Gent, Antwerpen, Brussel, Brugge, Hasselt, Mechelen en Heist-op-den-Berg kun je al een vestiging vinden. In Leuven heeft de introductie even op zich laten wachten. Gelijkaardige concepten in de stad zijn tot dusver niet blijven bestaan.

Toch geloven ze er bij Moochie in dat het concept thuishoort in de studentenstad. Zaakvoerster Greet Buytaert is alvast enthousiast. Omwille van de warme temperaturen liep het de voorbij dagen storm voor haar nieuwe zaak.