In Glabbeek heropende deze week de gerestylede Spar de deuren. De supermarkt is ingericht conform de moderne generatie Spar-buurtsupermarkten.

De Spar in Glabbeek opende al in 1991 de deuren. De winkel had een onderkomen in de voormalige fruitveilig Demerland. Het gebouw was nu aan vervanging toe. “Het gebouw is vlak na de oorlog gebouwd en was helemaal versleten,” zegt onderneemster Laura Troonen. Ze besloot samen met haar echtgenoot Tom Wens een nieuwe Spar-winkel te bouwen, recht tegenover de oude.

Spar 2.0 

Deze nieuwe winkel voldoet aan de moderne verwachtingen en noden. De supermarkt is volledig ingericht in de stijl van de nieuwe generatie Spar-buurtsupermarkten van Retail Partners Colruyt Group. “Deze nieuwe Spar is 200 vierkante meter groter dan vroeger. Daardoor kan de versafdeling verruimd worden. De broodafdeling is vooraan geplaatst zodat de klanten ’s ochtends sneller een vers brood kunnen kopen. Ook verse vis krijgt een belangrijke plaats en er is ook extra aandacht voor een vegetarisch en lactosevrij aanbod. Daar is veel vraag naar”, luidt het nog.

Primeur 

Ondanks de moeilijke bereikbaarheid tijdens de bouwwerken bleef de buurt trouw aan de supermarkt. “Om hen te bedanken, organiseerden we deze openingsreceptie”, vertelt Troonen. Meteen kregen de buurtbewoners in primeur een rondleiding. Laura spreekt gedreven over de nieuwe Spar-winkel. Want handel zit in haar in het bloed. Als kind bracht ze al haar tijd door in de kruidenierswinkel van haar moeder. “Mijn mama was een onderneemster met een droom: haar dochter op weg zetten voor een mooie carrière in de retail. Intussen hebben we een hele weg afgelegd. De droom van mijn mama is uitgekomen”, aldus nog Laura.

FOTO: Laura Troonen en Tom Wens.