Het bedrijf Gibson Innovations Belgium uit Heverlee is meegesleurd in de malaise van het Amerikaanse moederbedrijf dat een Chapter 11-procedure is gestart. In de Leuvense vestiging waren vorig jaar nog 30 personen aan de slag. De kans op een doorstart is  onbestaande. 

In 2014 nam het in muziekmiddens bekende Gibson Brands de audiotak van Philips over. Het bedrijf betaalde daarvoor 135 miljoen euro. Gibson Brands wilde met Gibson Innovations zijn activiteiten in de audiowereld uitbreiden maar door meerdere overnames stak het Amerikaanse bedrijf zich diep in de schulden. Er is sprake van een verlies van meer dan 500 miljoen dollar. Gibson Innovations deed de ontwikkeling en distributie van onder meer koptelefoons en audiosystemen onder het merk Philips.

Chapter 11

Om zich te beschermen tegen zijn schuldeisers startte de Amerikaanse moederonderneming een Chapter 11-procedure. Intussen zijn onder andere de Belgische en Nederlandse activiteiten failliet. In Heverlee waren tot vorig jaar 30 mensen aan de slag. De kantoren zijn inmiddels leeggemaakt en het faillissement werd geopend. Ook de afdelingen in Nederland werden grotendeels gesloten. Daar kregen zestig medewerkers een ontslagbrief in de bus.

Merknaam weggehaald 

Intussen maakte de Nederlandse krant Het Parool bekend dat Philips zijn merknaam heeft weggehaald bij Gibson en ondergebracht heeft bij de Taiwanese elektronicagigant TPV.