Vanaf vandaag kunnen inwoners van Overijse terecht bij de gemeente voor de aankoop van een gemeentelijke geschenkbon. Overijse wil op deze manier de lokale economie een duwtje in de rug geven.

Wie in Overijse op zoek is naar een cadeau kan vanaf vandaag terecht bij de gemeente voor een gemeentelijke geschenkbon. De gemeente volgt daarmee het voorbeeld van andere Vlaamse gemeenten waar de bon al een succes bleek.

Lokale handel stimuleren

Overijse wil met het initiatief de lokale handel in de gemeente stimuleren door haar inwoners aan te zetten om aankopen in eigen gemeente te verrichten. Maar de gemeente ziet nog een voordeel in de geschenkbon. “Door in eigen gemeente te kopen moeten inwoners zich minder verplaatsen naar steden of omliggende gemeenten. Hiermee dragen we dan ook een steentje bij aan duurzame mobiliteit” klinkt het bij de gemeente.

33 handelaars

Wie een gemeentelijke geschenkbon ontvangt kan kiezen uit een zeer divers aanbod van handelaars waar de bon besteed kan worden. Zo nemen al een bakker, schoonheidsspecialist en café deel aan het initiatief. De geschenkbon van de gemeente is beschikbaar in verschillende waarden en combinaties. Momenteel hebben zo een 33 handelaars zich al aangesloten bij het initiatief. Handelaars die zich nog niet ingeschreven hebben kunnen nog steeds kiezen om deel te nemen aan het gemeentelijk initiatief.