Geest van Luzine leeft verder in patisserie

zuutinleuvenMet het faillissement van restaurant Ratata kwam abrupt een einde aan het verhaal van Luzine in Leuven. Maar de geest leeft verder in Zuut, de patisserie die weldra de deuren opent aan de Vismarkt in Leuven. Mede-uitbater Pieter De Volder leerde het vak in het voormalige restaurant van Jeroen Meus.

Zuut wordt uitgebaat door Pieter De Volder (28) en Rony Parijs (49). De patisserie gaat eind november open. De jongste van het duo werkte als patissier bij Luzine, in de hoogdagen van het gastronomisch restaurant van Meus. De nieuwe zaak wordt “een patisserie met topproducten”.

Aan het pand op de Vismarkt wordt nog druk gewerkt om de eerste klanten te kunnen ontvangen. Die kunnen er straks terecht voor taarten, macarons, gebak en pralines. Al dat lekkers kan ook ter plaatse genuttigd worden.

Maar de uitbaters willen er niet het zoveelste koffiehuis van maken. Daarvan heeft Leuven er inmiddels wel genoeg. Bij Zuut draait alles rond patisserie.

Al staan er nu al zijsprongetjes gepland. De zaak wil op geregelde basis workshops organiseren in het eigen huis op de Vismarkt, dat plaats zat heeft. In het atelier zullen de deelnemers de echte patissiers aan het werk kunnen zien. Maar ze krijgen ook zelf de kans om patisserie te maken.

Een ander idee is om met andere vakmensen aan de slag te gaan tijdens speciale avonden. En zo zal Zuut dan toch dat ietsje meer zijn dan een pure patisserie.