In Lennik komt er dan toch geen Basic-Fit-filiaal langs de Ninoofsesteenweg. Het gemeentebestuur weigerde eerder al de aanvraag en krijgt nu in beroep gelijk van de provincie.

Fitnessketen Basic-Fit wilde een nieuwe vestiging uitbouwen in Lennik langs de Ninoofsesteenweg in een leegstaand pand. Om wettelijk in orde te zijn diende Basic-Fit een aanvraag in voor een bestemmingswijziging van de stedenbouwkundige vergunning. De aanvraag werd door het gemeentebestuur geweigerd. Basic-Fit ging in beroep maar krijgt nu ook van de provinciale deputatie ongelijk. Schepen voor Ruimtelijke Ordening Heidi Elpers (CD&V) reageert tevreden: “het is goed dat de provincie ons oordeel volgt”, aldus Elpers. “Vooral op het vlak van mobiliteit was er een groot probleem. Zo’n fitnesszaak langs een drukke steenweg zou gegarandeerd problemen veroorzaken. De parking was bijvoorbeeld veel te klein. Basic-Fit gaf in het dossier aan dat veel klanten met het openbaar vervoer zouden komen, maar daar geloofden wij niet in.”

Weerstand buurtbewoners

Ook de buurtbewoners zagen de komst van de fitnessketen niet zitten. Het filiaal zou grenzen aan een woonwijk in het centrum van Eizeringen. “Dat protest heeft niets met onze beslissing te maken”, klinkt het nog bij de gemeente. “Wij hebben objectief naar het dossier gekeken en geoordeeld dat er een mobiliteitsprobleem was.” Schepen Elpers benadrukt ook dat het leegstaande pand wel geschikt is voor andere handelsactiviteiten, zoals een kledingzaak of supermarkt.