Geen aparte verbinding naar nieuw winkelcentrum in Ternat

ikea ternatEr komt geen rechtstreekse verbinding tussen de E40 en de voormalige Ikea-site in Ternat. Het gemeentebestuur van Ternat drong bij Ben Weyts (CD&V) aan op een aparte aftakking naar het nieuwe winkelcentrum dat in 2018 opengaat. Maar de Vlaamse minister van Mobiliteit gaat daar niet op in, zowel om financiële als om verkeerstechnische redenen.

De voormalige Ikea-site in de industriezone van Ternat wordt door vastgoedgroep Redevco omgebouwd tot een modern en groot winkelcentrum. Op het domein van 24,5 hectare komt ruimte vrij voor veertien tot twintig winkels. Het nieuwe shoppingcomplex moet in het najaar van 2018 de deuren openen.

De komst een nieuw groot winkelcomplex zette het gemeentebestuur van Ternat eind juni aan om een brief te schrijven aan Ben Weyts. Daarin drong het aan op een rechtstreekse verbinding van de site met de E40. Volgens het schepencollege kan dat door middel van een eenvoudige aftakking van de huidige afrit.

Minister Weyts heeft de vraag afgewezen. Hij vreest de financiële gevolgen van de ingreep. Ook verkeerstechnische redenen doen hem afzien van een aparte aftakking. Die biedt alleen ontlasting voor het verkeer dat van de autoweg naar het winkelcentrum rijdt. Het terugkerend verkeer moet in dat scenario nog altijd de drukke Assesteenweg gebruiken.