Telenet moet op zoek naar een nieuw hoofdkantoor. De eigenaar van de huidige zetel in Sint-Lambrechts-Woluwe heeft andere plannen met het gebouw. Ceo John Porter wil het liefst in of rond Brussel blijven.

Telenet verhuisde zijn officiële hoofdzetel twee jaar geleden van Mechelen naar Sint-Lambrechts-Woluwe. Dat gebeurde na de overname van mobiele operator BASE.

“We worden een nationale speler en dan kan je het niet maken om beslissingen vanuit Mechelen te blijven nemen”, stelde het telecombedrijf toen.

Telenet kwam in de voormalige BASE-zetel in Sint-Lambrechts-Woluwe terecht. Maar tegen 2020 moet het bedrijf daar alweer vertrekken. Porter wil in Brussel blijven. Zelf een kantoor bouwen is daardoor allicht geen optie. “Dat kan alleen nog in Zaventem of Vilvoorde.”

De ceo zoekt een plaats in Brussel in de buurt van openbaar vervoer. De werknemers in de kantoren in Mechelen hoeven zich geen zorgen te maken. Het bedrijf heeft een overeenkomst voor de lange termijn in Mechelen en zal daar niet vertrekken, benadrukt Porter. Het management pendelt nu ook al tussen Mechelen en Brussel.