Gazelles voor Okay en IT-bedrijven

DSC_9977In Scherpenheuvel werden zonet de Gazelles voor Vlaams-Brabant uitgereikt. Die prijs gaat naar de snelst groeiden ondernemingen.

Bij de grote bedrijven gaat de Gazelle naar Okay. Het is de derde keer dat de buurtwinkels van Colruyt zich de grootste groeier tonen. Voor algemeen directeur Chris Van Wettere komt deze Gazelle op een mooi moment. Vanaf volgende week wordt hij immers de nieuwe algemeen directeur van Colruyt Laagste Prijzen, hij wordt opgevolgd door Fabrice Gobbato. “In1998 opende de eerste Okay in Ertvelde, vandaag zijn er 108 winkels en werken we aan ons eigen distributiecentrum”, zegt Van Wettere. Sinds 2009 steeg de omzet van 324 miljoen naar 532 miljoen euro, het aantal werknemers van 66 tot 108.”

Bij de middelgrote bedrijven gaat de Gazelle naar Amplexor, een IT servicebedrijf uit Leuven. “We startten in 2001 en groeien met zo’n twaalf procent per jaar”, zegt sales manager Lode Vandermeulen. Het bedrijf draaide vorig jaar een omzet van veertien miljoen euro en heeft ondertussen kantoren in Leuven, Gent en het Roemeense Cluj.

Coralius uit Leuven kreeg de Gazelle voor de kleine ondernemingen. De slogan ‘Your guardian angel of software quality’ maakt meteen de core-business van het bedrijf duidelijk. “Wij zijn een van de weinige bedrijven die gespecialiseerd zijn in software testing”, zeggen Nadine Pelicaen en Ludo Vanmunster. “Onze focus ligt op België, de meeste van onze medewerkers zijn consultants die bij onze klanten werken. Voor ons is de grootste uitdaging de juiste mensen te vinden om duurzaam te blijven groeien.”

Bij de starters gaat de Gazelle naar Icometrix uit Leuven. Het bedrijf, dat een spin off van de universiteiten van Leuven en Antwerpen is, analyseert MRI’s van hersenen. “Wij kunnen artsen zo een helder beeld geven van de verkleining en de letsels in de hersenen”, zegt Wim Van Hecke. “Vooral bij de behandeling van Multiple Sclerose is die informatie heel belangrijk. Ondertussen bekijken we ook voor welke andere hersenaandoeningen we onze techniek kunnen gebruiken.”

Icometrix had van bij de start in 2011 klanten over de hele wereld. Begonnen met twee mensen zijn ze er nu met zeventien, Icometrix boekte vorig jaar een omzet van meer dan een miljoen euro.