Gault & Millau beloont restaurants in Vlaams-Brabant

silos-300x184Vandaag werd de editie 2016 van de restaurantgids Gault&Millau voorgesteld. Ook in Vlaams-Brabant zijn er heel wat restaurants die goed scoren.

“Zoals elk jaar legden de inspecteurs van Gault&Millau  anonieme bezoeken af in meer dan 1.100 restaurants, die een bespreking krijgen in de gids”, zegt hoofdredacteur Philippe Limbourg. Bij de drie restaurants die dit jaar een derde koksmuts haalden met een 17/20, is ook Bistro Margaux in Sint-Martens-Bodegem. Chef Thomas Locus is blij met de derde koksmuts in de gids. Ook Couvert Couvert uit Heverlee haalde 17/20.

Le Gril Aux Herbes d’Evan uit Wemmel en Terborght uit Huizingen kregen 16/20. Anobesia uit Affligem, Arenberg uit Heverlee, Barbizonuit Overijse , Fidalgo uit Tienen, Kasteel Diependael uit Elewijt, Les Eleveurs uit Halle, Michel uit Groot-Bijgaarden, ’t Stoveke uit Strombeek-Bever , Alain Bianchin uit  Overijse en Het Land aan de overkant uit Heverlee halen 15/20

De titel Brasserie van het jaar is ook voor Vlaams-Brabant en gaat naar Silo’s in Boortmeerbeek. De zaak haalde in de gids een 13/20. De brasserie die gevestigd is in een oude industriële mouterij is een initiatief van Danny Vanderschueren en zijn vrouw Karine (25 jaar Folliez Mechelen en een Michelinster) en Danny de Landtsheer en zijn vrouw Danielle (traiteur Daniel’s in Schiplaken en taverne Square Mechelen).