Gaufry muurstickerGaufry’s was tot nu toe enkel een wafelzaak aan de Bondgenotenlaan in Leuven. Vennoten Johan Claes en Roland Heelen beslisten om nu ook uit te pakken met een systeem van franchise.

Gaufry’s biedt de klanten Brusselse en Luikse Wafels aan, maar ook lollywafels, pannenkoeken en yoghurtijs. “Onze flagshipstore aan de Bondgenotenlaan in Leuven bewijst het nu al: de Belg houdt van zijn wafel”, zegt Johan Claes van Gaufry’s. “We willen vooral niet het zoveelste wafelkraam zijn, maar ons echt onderscheiden. Nergens anders zijn de ingrediënten zo vers. Wij bereiden ons deeg ter plaatse, bij ons dus geen diepvries. Bovendien zijn de combinaties schier onuitputtelijk: we hebben vier soorten wafels, pannenkoeken en yoghurtijs en daar passen zo’n twintig toppings bij, met veel vers fruit.”

“Vergeet ook het idee dat een wafel enkel een tussendoortje is”, zegt Claes. “Bij Gaufry’s vind je uiteraard de zoete energieboost voor de kinderen, tijdens een lange namiddag shoppen. Maar we hebben binnenkort ook de croque waffle, met een sneetje ham en sliertjes gesmolten kaas. De perfecte snelle lunch, dus.”

“Nog dit jaar opent reeds een eerste franchise Gaufry’s zijn deuren en wel in een andere universiteitsstad met name Louvain la neuve”, zegt Claes. “Binnen een termijn van twee jaar zouden er in Belgie dan een tien tal winkels hun deuren openen. Ondertussen hebben we ook al buitenlandse contacte, onder meer met Turkije ,Brazilie,Roemenie en Frankrijk.”

“We werken aan verschillende mogelijkheden van franchise”, zegt Claes. “Natuurlijk kan dat een knappe take-away zijn in een winkelstraat, maar het kan ook kleinschaliger. Denk aan een verkooppunt in een shoppingcentrum of station of een wafelkraam dat je opstelt op evenementen. Of misschien zelfs een coole foodtruck.”

Alle info vind je op www.gaufrys.com