Galilei maakt compleet plaatje van arbeidsbemiddeling

galileikeGalilei is het eerste bedrijf in België dat in de begeleiding naar een job de totale arbeidsmarkt omvat. Het uitzendkantoor in Kraainem, dat deel uitmaakt van Randstad, biedt vanaf nu volledige arbeidsbemiddeling aan. Het gaat zowel om outplacement voor ontslagen werknemers als om loopbaanbegeleiding en trajectbegeleiding voor werkzoekenden.

Bedrijven uit de hr-sector beperken zich niet langer tot de vraagkant van de arbeidsmarkt, namelijk bedrijven die werknemers zoeken. Ze richten zich meer en meer op de aanbodzijde: werknemers op zoek naar een baan. Zo ontstond een dienstverlening die varieert van hoog tot laag op de arbeidsmarkt en die de hele loopbaan omvat, van de start tot het pensioen.

Op het vlak van outplacement is Galilei met 5.000 begeleidingen dit jaar marktleider met een aandeel van 24,5 procent. Tijdens of na een begeleiding vond in het eerste half jaar van 2015 bij collectief outplacement gemiddeld 61 procent een nieuwe job. Bij individuele begeleidingen loopt dit op tot 73 procent.

Galilei bood dit jaar al 9.000 werkzoekenden met enige afstand tot de arbeidsmarkt een trajectbegeleiding aan. Van dat legertje vond 75 procent binnen drie tot zes maanden na de opleiding een duurzame job.

In loopbaanbegeleiding is Galilei dit jaar een van de toonaangevende bedrijven, met al 800 dossiers op de teller.