De eerste Fuckup Night aan een Vlaamse universiteit presenteert vier onderzoekers die vertellen over hun professionele falen en de lessen die ze daaruit getrokken hebben. Zij tonen dat vanuit mislukkingen ook nieuwe innovaties kunnen ontstaan. Een van hen is Carlo Annaratone, doctorandus aan de KU Leuven.

De Fuckup Night ontstond in 2012 in Mexico maar verspreidde zich inmiddels in ruim 250 steden in 77 landen. De Vrije Universiteit Brussel nodigt maandagavond om 19 uur in het Ritcs Café in Brussel vier wetenschappelijke onderzoekers uit om te komen vertellen over hun mislukkingen.

De gasten brengen in zeven minuten en aan de hand van tien foto’s hoe zij gefaald hebben en hoe ze dat toch omgebogen hebben tot een succes. Doctorandus aan de VUB Nevena Hristozova, professor in het department communicatiestudies aan de VUB Kevin Smets, professor emeritus van de VUB Chris Van Schravendijk en doctorandus aan de KU Leuven Carlo Annaratone komen tijdens de eerste Fuckup Night hun verhaal doen.

Annaratone is aan de slag op de afdeling mechatronica, biostatistiek en sensoren. Hij komt vertellen hoe zijn proefschrift over de belangrijkste smaakverbindingen bij Belgisch witloof totaal de mist in ging. “Maar het heeft me wel geleerd hoe ik verouderde en onpraktische machines moest gebruiken voor mijn proefschrift.”